Καραμελωμένα κρεμμύδια με φακελάκι φάβας με λεμόνι

Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Η φάβα ταιριάζει καταπληκτικά με το καραμελωμένο κρεμμύδι!

Σας δίνουμε λοιπόν κατευθύνσεις για το πώς θα καραμελώσετε το κρεμμύδι που θα προσθέσετε στα γεύματα σας.

Βέβαια είναι αλήθεια ότι…. τα Στιγμιαία Γεύματα Φάβας της MadeEasy ετοιμάζονται στο λεπτό, ενώ το καραμέλωμα του κρεμμυδιού θα σας πάρει λίγο χρόνο!

Αν όμως σήμερα έχετε όρεξη για το κάτι παραπάνω στο γεύμα σας, δείτε παρακάτω ποια είναι η διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (περίπου 200 γρ)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες ζουλιέν (μισοφέγγαρα).

Διαλέγουμε ένα τηγάνι που χωράει όλο το κρεμμύδι.

Τοποθετούμε το τηγάνι σε σχετικά δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο (χωρίς να το παρακάνουμε με το λάδι).

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι, και στη συνέχεια αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε τακτικά στοχεύοντας να κάνουμε διάφανο το κρεμμύδι, χωρίς να το κάψουμε (θέλει λίγο προσοχή).

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να δώσουμε χρώμα στο κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι έχει αρχίσει να σκουραίνει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μόλις η ζάχαρη στο τηγάνι εξαφανιστεί, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να φύγει όλη η υγρασία και να μείνει μόνο το κρεμμύδι. Εάν δεν προσθέσετε βαλσαμικό ξύδι, συνεχίστε να μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.

Δοκιμάστε την τραγανότητα του κρεμμυδιού για να αποφασίσετε εάν θα συνεχίσετε ή όχι το σιγο-μαγείρεμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το καραμελωμένο κρεμμύδι πάνω στο Στιγμιαίο Γεύμα Φάβας MadeEasy, ή όπου αλλού επιθυμείτε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top